Todays form


Konstant:
Frossa, skakande händer (känns tusan som om jag har reumatism), kallsvettas, grova sömnproblem och toppa det med lite huvudvärk now and then.

Vet inte om min kropp skulle uppskatta lite varierad kost kanske.


En bättre cocktail


Lördagkvällens drink:


El en Engelsk "bucket" som jag tycker om att kalla den

NU- Rena strumpor comming up!


En helg jag gärna kör på repeat


För att kapa bort lite text slänger jag in en bild som beskriver min lördag, låt oss kalla det, förmiddag rätt bra:


När kl. blev 16.30 klädde jag på mig och gick till affären och köpte 2l cola. Produktiv dag.

Gick hem igen och gjorde mig i ordning för kvällens bravader. Mötte upp Julia och Hanne på stationen och traskade till Nandos för att äta. Helt klart bra grej! Fast vart vi än är verkar folk störa sig lite på oss.. Kan det kanske vara för att jag brukar ligga halvikt över bordet av skratt..? (I veckan var det faktiskt en tant på tunnelbanan som reste sig, gick längs bort i vagnen och satte sigdär. haha)


Glömde bort att ta bild på hela. Men det här blev ju också fint..:)

Hem till mig efter middagen med musik, födelsedags-present-cupcakes, sprit och ingen Mohammed. Väldigt mycket skratt såklart också.


En. Väldigt. Rolig. Taxiresa.

Därefter en väldigt rolig taxiresa till en fancy klubb i Kensington. Väldigt mycket dans, VÄLDIGT stora drinkar, tomtebloss, dans i sofforna, trevliga människor= bra kväll! Vid 2 skulle vi eg dra vidare men lite otaggade drog vi istället till McD. Jag är ingen fyllekäkare dock så började ta mig hemåt:) Ramlade in genom dörren runt 4 och sov helt okey gott:)

Söndagförmiddag: Översta bilden.


TGIF

BRA FREDAG

Kvällen började med middag på Vapiano med Malin. Martina och Jessica följde med så då fick jag prata lite engelska också. Vilket annars bara händer i skolan. Typ. Ganska kort blev det tyvärr eftersom att jag skulle hem innan utgången och duscha+ byta om. Jag är, believe it or not, ju inte känd för att vara snabb.. Skitstressad hoppade jag in i en taxi på tillbakavägen och kom fram till Movid typ vid 23. Där bjöds det på tårta och drinkar, så jag var mer än nöjd. Några av tjejerna skulle till en annan klubb i närheten efter ett tag och jag är ju inte den som är den. Dock var det bara för att säga "hej" till någons kompis så jag lämnade alla mina grejer i garderoben. hehe bra grej.

In på Chita White och dansa. Var där ett tag men traskade sedan tillbaka till min övergivna vän Jackan. Därifrån taxi till nån annan klubb med lurvigt golv, vilket resulterade i att vi slängde av oss skorna (bästa jag gjort) och dansade like crazy persons i några timmar. Taxi till min busshållsplats och hemgång. Sova halv 7. Nöjd Sara.

Några snabba saker bara:
- VARFÖR kan inte Sverige ta efter London när det kommer till klubbar? Gratis inträde, gratis drinkbord. Sara har råd med mat!! Jippie:)

- Hur kan svenskar ha ett rykte om att vara kalla? Alla jag träffar här är så OTROLIGT trevlig och roliga!

- Det där med parfymer, godis mm på klubbarna är tydligen standard. Jävla high-class-clubs-newbie är man...

Nu väntar jag på Julia och Hanne så ska vi ut och fira deras 20årsdagar med lite mat. Sen ska vi köra nåt liknande som igår är det tänkt. Ahhh livet<3


 
Thank God It's Friday


too freaking late for a inlägg

körde en barbentdebut nu i januari. när det fortfarande kommer rök från munnen.


barfotadans när den är som bäst ikväll. med två tjejer jag inte vet namnet på. svenskar= bästisar!


Wild Ones

Jaaa, hade jag ingen bra rubrik till inlägget så det blidde såhär. Låtnamn som rubrik. Trots att jag vet att du hatar det Emma. Live with it.

Eftersom att jag är så dålig på att skriva vad jag gör här i London tänkte jag ta och dedikera ett litet inlägg åt det nu:)

Väckarklockan ringde 9 imorse och jag vaknade faktiskt (till skillnad från igår..). Dock alldeles för trött eftersom att mina kvällar numera alltid avslutas med minst ett avsnitt av True Blood. Planen var att ta bussen till Maryleborn där jag skulle möta upp Elin och Julia. Insåg rätt snabbt att bussarna inte riktigt gick som jag önskat och hoppades på bättre tur med tunnelbanan. Vet inte om det framgått från tidigare inlägg men jag är inte bästis med tunnelbanan (och inte åkt den mer än 3ggr hittills). Eftersom att jag bor vid en rätt stor station tyckte jag att det var himla märkligt att inga linjer gick in till Oxford Station, men det var bara att gilla läget. Ny plan- buss in till centrum och tunnelbana resten. 1h sen (as usual) hittade jag äntligen rätt. Elin och Julia talade vänligt om för mig att den stora, röda linjen vid namn Central line hade gått in till stan. Story of my life...

Vi tog iaf min vän Bussen till Notting Hill gate där vi hoppades på något mysigt café. Det blev Starbucks. Inte första gången om vi säger så. Hade lika trevligt som sist, asbra brudar verkligen, och fick ytterligare tunnelbanelektioner. Köpte dessutom softast kaffe mochan ever:





Sen skulle de hem till AuPairandet igen och jag till skolan, vilket är helt ok. En sak som irriterar mig där bara är att vi håller på att lära oss massa regler hela tiden om hur man ska uttala och betona ord. Jag som inte skulle kunna lära mig en regel om så mitt liv hängde på det, och dessutom inte kan fler ordklasser än substantiv, adjektiv och verb, blir det här himla svårt att tillämpa. Jag behöver ju bara prata en massa engelska och bli bekvämare med det. Men men.

Är nu hemma i min säng med datorn, en kaffe och vindruvor. Fatta hälsosam tjej! Har spenat, vindruvor, massa juice, majs mm. i min sida av kylskåpet. Mohammed har ett 6-pack öl, vatten och tomatsås. Han smsade precis och frågade om jag ville joina han och hans kompisar vid nån bar i centrum. Inte jättetaggad.


Är också lite frustrerad över idioten som kom på att Iphånar bara ska gå att koppla in i en dator. Haaaaallå, hört talas om bärbara datorer?? Pucko..

Sweet dreams alla! PUSS


Convis




Åååå jag är en sån sucker för svart och brunt läder tillsammans...

Har inte hänt så mycket spännande idag förut att jag lyckades variera middagen (utan tjutande brandlarm). Gott blev det också! Men slänger därför upp en fin bild på en liten sko jag är himla sugen på. Det är väl för sånt här man får studiebidrag? Right?:)


Helgen- På riktigt!

Ja, har man lovat så har man ju. Vad har jag då lovat kan man undra. Jo, Emma ville veta ALLT om helgen och jag sa att jag skulle skriva ett blogginlägg om det idag. Fast nu är det ju visserligen inte "idag" längre. Det är imorgon. Fast det blir ju iofs idag men ja.. Alltså, you get the picture:) Så fast än att jag skriver hemskt dåligt när kl passerat 0.00, och dessutom ska upp om ca 6h, embracear jag de faktumen och sitter här.

Here we go-
Londonsvenskar- en himla trevligt grupp på mitt kära fb blev något av ett chattforum då ca 30 för varandra okända svenskar kom på att de ville hänga i helgen. Så kl 12.20 skyndade jag mig till bussen. Insåg rätt snabbt att jag inte skulle hinna alls (att jag inte riktigt visst vart jag skulle underlättade ju inte precis..) och sprang fram till närmsta taxi, trots förvarningar om att det är fruktansvärt dyrt. Ca 25min senare och 15pund fattigare inser jag hur fucked up dyrt taxi är- i Sverige.

Väl framme vid Green Park, i mycket god tid, hittade jag fyra tjejer från olika håll och kanter i Sverige. Det visade sig senare att det var en annan grupp på sex personer som också vart och fikat, men de var tydligen rätt sena så vi missade nog varandra. Hade hursomhaver himla trevligt! Satt och fikade några timmar och traskade sedan in mot Oxford Street. Åkte hem vid typ 19 och käkade middag och gjorde mig i ordning för kvällen.

Kom in strax efter 21 (tidslagen är väldigt intressanta för er I suppose..) igen och gick mot All Bar One. Man känner ju sig helt ok lost när man kliver in i en stor bar, letar efter några personer men inte vet vilka. Så det var bara att se sig runt och fråga. Som tur är är ju svenskar rätt lättigenkänliga så det gick bra:) Hanne och Elin från fikat var med och 10 till kanske. Typ alla var supertrevliga och sociala, blev typ anfådd av att munnen gick i ett. Drack lite billiga och asgoda drinkar innan vi gick vidare till Jalouse:





Annika som jobbar där lyckade få in oss alla på listan, så det var bara att traska förbi den, minst sagt, brutala kön. 10 pund i inträde, typ som hemma. Bara den lilla skillnaden då att all sprit ingick på vårat bord och dessutom vår egna drinkblandare Douglas! Wiho!
Rolig grej 1- Fingeravtryckslämning i garderoben. Hur ofta händer det?
Rolig grej 2- Det fanns olika parfymer, deo:s, godis mm inne i badrummet. Soft!

Asfin klubb och kväll som bjöd på flertalet timmar dans:) Tog nattbussen hem (min buss 8:an går med max 10 min intervaller, dygnet runt, varje dag), som gick mycket bättre än vad jag blivit varnad för, och stupade i säng runt 4.

Mitt fikagäng hade bestämt sig för att sömn är överskattat på söndag, så kl 13 möttes fyra av dagens föregående fem fikafrälsta upp vid Leicester Square Station. En lunch i Chinatown och en bättre fyratimmarsfika senare på Starbucks, med kramp i magen av allt skratt, kan jag bara säga att det vart en himla trevlig helg:)

Btw:
JAG VÅGADE MIG PÅ TUNNELBANAN IDAG OCH- SUCCÉ! 


Kvalitetstid



Londonkväll+ Chokladkaksbakelse på mysig restaurang+ En bra bok (Let the right one in)+ Promenad hem
= Recept på kvalitetstid när den är som bäst


fun facts

Mohammed har typ diarré och fattar inte hur man städar uppenbarligen. FML


Weekend

Whats'up?:)


Jag har iaf själv spenderat helgen med en stor jävla bunt astrevliga svenskar:) Tar den långa variationen en annan gång, jag har grov True blood-abstinens nämligen.. Kan dra till med höjdpunkten dock- Varuhuset Selfridges som vi tog en liten vända in i. Där hittar man dessa gullungar:



...för det rimliga priset av 40 000 svenska riksdaler. Soft. Inte för att vara snål men vilka fantastiska egenskaper är värda dem pengarna? Kan de flyga? Stenarna på är ju för fan inte direkt diamanter heller! Minsta man kunde begärt i alla fall..

Tror tyvärr inte att jag är välkommen tillbaka dock. Killen bakom kassan skrek rätt ordentligt på mig när jag tappade dem i golvet nämligen..





Haha närå, gjorde jag inte. Classic Sara annars.




Selfridges var inte höjdpunkten på den här awesomea helgen heller. Har haft sjukt trevligt med sjukt trevligt folk:)


Friday Dinner

Variera middag. Hittar falafel. Optimistisk.

Häller i vatten. Väntar 2min. Häller i olja i kastrull.

Värmer olja. Oljan blir varm. Oljan blir jättevarm.

Oljan blir alldeles för varm. Allt går åt helvet. Brandlarmet går.

Jag får panik. Gråter. Darrar. Ser i huvudet hur 1200 studenter evakuerar huset.

Brandlarmet slutar men börjar igen. Brandlarmet slutar. Managern kommer.

Lugnt. Nytt försök med mina falaflarna. Blir falafelsmetsörja.

Lackar ur.

Wienerbröd. Kaffe. Nöjd Sara.


Man behöver inte vara ett geni för att märka att det gick utför ju längre tiden gick.






Dagens läxa: NÖJ DIG MED PASTA FÖR I HELVETE


The Primark adventure

Ingen, absolut ingen, Londonresa är komplett utan en tur till Primark (hell on earth..). heh Närå, men sanningen att säga har jag redan betat av de största kedjorna på Oxford Street. Både en och två gånger. Hur som haver, väl där, hittade jag iaf inte riktigt något som föll mig i smaken. Thank God! Hade väl fortfarande stått i kö till provrummen annars. Fast jag hittade iofs en sak, bara det att minsta storleken var 42. O-tippat. 

 

Primark- Budgetshopparens förlovade land





De mest exklusiva kläderna hänger i påsar. Inga konstigheter. Köpsugen?




Utflykten slutade mycket lustigt då det bildats en mindre översvämning när jag skulle gå ut. Inga drukningsoffer dock. Tack och lov:)


Nu ska jobba på min True blood besatthet! Natti:)


1sek

Jag hann inte mer än trycka på publicera på det tidigare inlägget innan jag kom på en sak....



Jag heter Sara.

Ibland så händer det..

Eller snarare äntligen så hände det. Min halvroomie kom och frågade om jag hade nå datorpappertjaffs (nja, inte direktöversätt då) han ville låna och visade i samma veva upp sitt nyckelkort- med namn och allt!

Och mamma, håll hårt i hatten, du kan inte gissa? *trumvirvel* Mohammed!!! Alltså jag dog lite. hahaha
(ni andra kanske inte förstår det roliga i det här men mamma och jag gissade på det eller Abdullah igår när vi skypade. Bara LITE fördomsfullt)

Men det är ju SÅ SKÖNT när fördomar visar sig vara sanna. Då slipper man liksom ha ångest för sin egna bristande karaktär..


Och att kalla honom halvroomie är himla praktiskt då vi delar kök och badrum. Men inte nog med det! Han är dessutom ett halvt huvud kortare än mig! Man kan ju inte annat än älska sådanna fantastiska sammanträffanden!


Kom på mig själv med att det kanske inte är så smart att skriva sånna här inlägg. Tänk om vi blir vänner, bästisar och jag lär honom svenska? Då kan han se vad jag skrivit. Det vore ju hemskt!

Fast, nä.

THE view


Helt ok utsikt från mitt fönster ändå



Bor på 20e våningen intill Liverpool station. Därav bloggnamnet. Jag bor alltså inte på stationen, om någon var orolig för det. Höll först på att döpa min blogg till SjuKiloFörMycket då det var exakt vad mina väskor vägde på hitvägen. Insåg dock att det låter mer som om jag har väldigt skev kroppsuppfattning. Inte bra.

Det är svårt det här med bloggnamn.


Back to school

Måste bara få tillägga i mitt gnäll, redigeringesfunktionerna på blogg.se är under ALL kritik. Herregud, att leva själv i London efter det här känns ju som a piece of cake!


Ja idag har jag då alltså, som rubriken lite diskret antyder, haft min första "lektion". Snarare en jävla massa info och ett test för att kolla nivån på engelskan. Jag hamnade på "avancerad" nivå. Helt okej stolt tjej. Killen brevid mig berättade att han läst engelska i fem år. Jag räknade lite snabbt ut att 2an i grundskolan till 3an på gymnasiet innbär elva år för min räkning. Fortfarande helt okej stolt. Varken mer el mindre. Definitivt inte mer iaf. Berättar mer om skolan när den börjat!





Och så sitter jag här med ett litet dilemma. Är det okej att fråga min rumsgranne, som jag delar kök och badrum med, vad han heter? Fast än att jag varit här tre dagar? Eller has that ship saild for good? Väntar på att jag ska läsa det någonstans men det verkar inte hända. Hmmm, ska klura på det här

Och JA jag VET att jag ska framställas som Evan den Allsmäktiga när det kommer till namn men jag kan verkligen inte komma ihåg alls. Har han ens sagt sitt namn? Har jag ens frågat? Nä nu ska jag somna innan jag får för mycket ångest över min tarvliga personlighet..


Cheers mates!

ARGH

Å herre jesus kristus vad himlarns svårt det här ska vara! Hur lång tid har jag inte spenderat på att försöka skriva in alternativa bloggnamn bara för att få "domänen är redan upptagen" slängt i ansiktet?! Efter 100de försöket önskade jag inget hellre än att blogg.se skulle ge mig något randomly o-upptaget namn, men det var tydligen helt klart att hoppas på för mycket..

Har spenderat kvällen med min vän Chokladmuffin framför Jenna Marbles på youtube, bästa som hänt mig sedan How I met your mother!


Och HEJ förresten:)


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0